10 Αυγούστου 2016

Αστάρι Gesso & Primer:Βήματα προετοιμασίας για κάθε επιφάνεια πριν το Decoupage

ασταρι γκεσο και πραιμερ για ντεκουπαζ.ποια ειναι τα υλικα προετοιμασιας πριν το decoupage,προετοιμασια επιφανειας πριν το ντεκουπαζ,gesso και primer ασταρια για ντεκουπαζ
via decoupage-shop.gr
"Ένα πολύ σημαντικό βήμα, πριν καν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του decoupage, είναι η προετοιμασία της επιφάνειας του αντικείμενου που θέλουμε να στολίσουμε. Για να προετοιμάσουμε μια επιφάνεια προτού κάνουμε decoupage χρησιμοποιούμε κυρίως δυο είδη ασταριών: το primer (πράιμερ) και το gesso (γκέσο). Η διαφορά των δυο ασταριών είναι ότι το gesso είναι παχύρευστο και με αυτό ασταρώνουμε επιφάνειες με μεγαλύτερους πόρους (π.χ. χαρτί, ύφασμα, φελιζόλ, ενώ το primer υπάρχει σε διάφορες πυκνότητες από πολύ ρευστό έως πολύ παχύρευστο, λευκό ή διάφανο. Υπάρχει σε διάφορες συσκευασίες, αλλά και σε σπρέι, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες επιφάνειες, ανάλογα με την πυκνότητα που απαιτείται.

Ωστόσο κάθε επιφάνεια χρειάζεται μια ειδική επεξεργασία.

Ξύλινες επιφάνειες

Τα ξύλινα αντικείμενα είναι αυτά που διακοσμούμε πιο συχνά με το decoupage, είτε αυτά είναι παλιά αντικείμενα που βρίσκουμε στην αποθήκη μας είτε καινούργια. Αν το ξύλο μας είναι παλιό χρειάζεται μεγαλύτερη προετοιμασία, πριν αρχίσουμε να το δουλεύουμε, καθώς θα πρέπει να το καθαρίσουμε από παλιές μπογιές ή βερνίκια.  Αυτό το καταφέρνουμε με διαβρωτικό, που το βρίσκουμε είτε σε ρευστή μορφή είτε σε σπρέι για πιο ελαφριές περιπτώσεις. 
Το απλώνουμε με πινέλο στην επιφάνεια και μόλις αυτή φουσκώσει την ξύνουμε με σπάτουλα και κατόπιν την τρίβουμε με γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια, την περνάμε με υγρό για σκόρο προκειμένου να την προστατέψουμε και τέλος κλείνουμε τυχόν τρύπες ή πόρους με στόκο. Αφού ο στόκος στεγνώσει καλά τρίβουμε με λεπτό γυαλόχαρτο και καθαρίζουμε τις σκόνες..."

Διαβάστε περισσότερα: