11 Ιουλίου 2016

Τι είναι η τεχνική του Powertex;

τεχνικες ζωγραφικης και powertex,τι ειναι το powertex

"Mια σοφή παροιμία λέει ότι "το εργαλείο κάνει τον μάστορα" και χωρίς ασφαλώς να υποτιμάται η έμπνευση, φαντασία και τεχνική ικανότητα του ...χεριού, όσοι έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με κάθε τύπου μαστορέματα, κατασκευές, DIY, ξέρετε καλά πως αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. "Εργαλείο" με την ευρεία έννοια είναι αποτελούν και κάθε είδους υλικά που χρησιμοποιούμε για μικρές και μεγαλύτερες δημιουργίες, η ποιότητα των οποίων είναι καθοριστική τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για τον χρόνο και τον κόπο που απαιτείται για να φτάσουμε σε αυτό, ακόμη και σε απλές τεχνικές εργασίες. 


τεχνικες ζωγραφικης και powertex,τι ειναι το powertex


Με την εξάπλωση της DIY ...βιομηχανίας, ειδικά στις δύσκολες εποχές μας όπου όλο και περισσότεροι επιλέγουν να φτιάξουν διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα αντί να τα αγοράσουν, μοιραία και η αντίστοιχη αγορά υλικών έχει κατακλυστεί από αμέτρητα προϊόντα γενικής ή πιο εξειδικευμένης χρήσης σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και τιμές. 

Μια σειρά τέτοιων προϊόντων "προηγμένης τεχνολογίας" είναι και αυτά της εταιρίας Powertex που πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το 2010 από την αποκλειστική εισαγωγέα του Powertex στην χώρα μας, Μαριάννα Κοντοέ. 


τεχνικες ζωγραφικης και powertex,τι ειναι το powertex


Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα "υλικά των επαγγελματιών" στον χώρο της χειροτεχνίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφού το βασικό προϊόν της σειράς Powertex μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε μικρές κατασκευές αλλά για την δημιουργία κάθε μορφής και μεγέθους γλυπτών έργων, αγαλματιδίων, μπούστων, κοσμημάτων, ανάγλυφους πίνακες, κατασκευές διακόσμησης εξωτερικού χώρου κλπ.   


τεχνικες ζωγραφικης και powertex,τι ειναι το powertex


Πρόκειται για ένα οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο σκληρυντικό με βάση το νερό. Είναι αδιάβροχο, χρησιμοποιείται και ως κόλλα και είναι κατάλληλο για την σκλήρυνση - διαμόρφωση - επεξεργασία κάθε είδους απορροφητικού υλικού, όπως βαμβακερό ύφασμα, μετάξι, χαρτί, χαρτόνι, δέρμα, φελιζόλ, μπετόν, γύψος, πηλός κλπ. Μοναδική εξαίρεση το πλαστικό..."

Μάθετε περισσότερα: