18 Ιουλίου 2016

Κρακελέ ενός και κρακελέ δύο συστατικών: Ποια η διαφορά;

κρακελε ντεκουπα,κρακελε ενος συστατικου,κρακελε δυο συστατικων,ποια η διαφορα κρακελε ενος και δυο συστατικων
via your-decorative-painting-resource.com

"Μια από τις πιο κλασικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε στα έργα μας με decoupage είναι το κρακελέ (cracle). Με την τεχνική αυτή δίνουμε την εικόνα του «σπασμένου» στο έργο μας. Υπάρχουν δυο ειδών κρακελέ: το κρακελέ ενός συστατικού και το κρακελέ δυο συστατικών.


Το κρακελέ ενός συστατικού χρησιμοποιείται πάνω σε ακρυλικά χρώματα και όταν «σκάει» φαίνεται το από κάτω χρώμα ή το υλικό του αντικειμένου.

Από την άλλη, το κρακελέ δύο συστατικών γίνεται αφού έχουμε ολοκληρώσει τη decoupage στο έργο μας και έχουμε βερνικώσει.

Το κρακελέ δυο συστατικών βρίσκεται πάντα σε δύο μπουκαλάκια τα οποία αναγράφουν πάνω τους το νούμερο 1 και το νούμερο 2.

Για να ξεκινήσουμε να κρακελάρουμε, διαλέγουμε ένα καθαρό, μαλακό και φαρδύ πινέλο και απλώνουμε το «Step 1» στο έργο μας με αρκετή ποσότητα, ώστε να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη στρώση. 

Προσέχουμε όμως να μην στάζει το υλικό μας, ειδικά αν δουλεύουμε σε κάθετες επιφάνειες. Δεν πιέζουμε πολύ το πινέλο. Όσο πιο παχιά στρώση απλώσουμε, τόσο πιο μεγάλα και βαθιά σπασίματα θα γίνουν. Στη συνέχεια περιμένουμε αρκετή ώρα, για να στεγνώσει το αντικείμενό μας..."

Μάθετε περισσότερα στο σχετικό άρθρο του Hobby Show Decomagia: