8 Ιουνίου 2016

Τεχνική παλαίωσης Shabby Chic:Τι είναι ακριβώς;

τεχνικη παλαιωσης chabby chic,τι ειναι το shabby chic
via mhomez.com

"To Shabby Chic είναι ένα στυλ διακόσμησης που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία. Συνίσταται στο να βρίσκει κανείς γοητεία σε παλαιά, φθαρμένα, ξύλινα, μεταλλικά ή υφασμάτινα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.


Η βασική προϋπόθεση του shabby chic είναι η απόδοση  καλαίσθητου εφέ σε φθαρμένα ή παλαιωμένα αντικείμενα ή έπιπλα.  Τα ξεθωριασμένα παστέλ χρώματα και η απαραίτητη απλότητα είναι εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το shabby chic στυλ. 

τεχνικη παλαιωσης chabby chic,τι ειναι το shabby chic
via cutediyprojects.com
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - "ΜΥΣΤΙΚΑ" της τεχνικής Shabby Chic

-Στα φυσικά ξύλα χρησιμοποιούμε πάντα primer. (αν υπάρχει έπιπλο με βερνίκι, πρέπει να το "ξύσουμε" πάρα πολύ καλά, για να καθαρίσει εντελώς).


τεχνικη παλαιωσης chabby chic,τι ειναι το shabby chic
via ideastand.com

- Η τεχνική shabby chic χρειάζεται πάντα δύο ακρυλικά χρώματα (ένα σκούρο & ένα πιο ανοικτό) και ενδιάμεσα περνάμε το ειδικό κερί. (Cera Incolore effetto trasparente της Stamperia). Συνήθως εάν θέλουμε μετά την τεχνική να εφαρμόσουμε decoupage, το σκούρο χρώμα εφαρμόζεται πρώτο, μετά περνάμε το κερί και μετά εφαρμόζουμε το δεύτερο ακρυλικό χρώμα (το πιο ανοιχτόχρωμο). Σε περίπτωση ενός επίπλου για παράδειγμα, που δεν θέλουμε να κάνουμε decoupage, μπορούμε να εφαρμόσουμε πρώτο και το πιο ανοιχτόχρωμο ακρυλικό χρώμα.

- Το πέρασμα των ακρυλικών χρωμάτων το κάνουμε με πινέλο. Ακολουθούμε πάντα και για τα δύο χρώματα την ίδια κατεύθυνση..."


τεχνικη παλαιωσης chabby chic,τι ειναι το shabby chic
via vitaranunkler.com


Μάθετε περισσότερα: