31 Μαΐου 2016

Η Τέχνη του Decoupage μέσα στο Χρόνο

τι ειναι decoupage,decoupage και ιστορια,decoupage ιστορικα στοιχεια,τεχνη του ντεκουπαζ πληροφοριες,ντεκουπαζ και ιστορια,διακοσμητικα μπουκαλια με ντεκουπαζ,χειροποιητα μπουκαλια επιτραπεζια διακοσμηση


Η Τέχνη του Decoupage έχει μια μακρά ιστορία μέσα στο χρόνο, διανύοντας πολλές διαφορετικές χώρες όπου οι κάτοικοί της την εφάρμοσαν στους καλλιτεχνικούς χώρους αλλά και στα τοπικά ήθη και έθιμα τους.Παρακάτω, η φίλη Μάγια από το Hobby Show Decomagia έχει συγκεντρώσει σε ένα σχετικό της άρθρο, πολύτιμες και αναλυτικές πληροφορίες, ταξιδεύοντας μας πίσω στο χρόνο για να ανακαλύψουμε τη γέννηση αυτής της μοναδικής Τέχνης....Ευχαριστούμε Μάγια!

"...Το decoupage έχει μια μακριά και συναρπαστική ιστορία. 

H τέχνη αυτή  αποτελείται από μεγάλο αριθμό τεχνικών και στυλ που εφαρμόζονταν σε διάφορες μακρινές χώρες. Επί αιώνες το  decoupage συνάρπαζε  πολλά φημισμένα πρόσωπα της Ιστορίας και της Τέχνης όπως η Μαρία Αντουανέτα , η Madame de Pompadour, ο Λόρδος Βύρωνας, ο Beau Brummel, ή πιο σύγχρονοι όπως  ο Matisse ή  o Picassso.

Τον 12ο αιώνα, οι  Κινέζοι χωριάτες έφτιαχναν πολύχρωμα χαρτοστολίδια , με τα οποία στόλιζαν τα παράθυρα, δημιουργούσαν χάρτινα λαμπιόνια, διακοσμητικά κουτιά και άλλα αντικείμενα. 

Ο κινέζικος ενθουσιασμός με το χαρτί καθώς και το πρωτάθλημα στην διαχείριση  ψαλιδιού έχουν όπως φαίνεται τις ρίζες τους στην Ανατολική Σιβηρία, όπου με χαρτοστολισμένες μορφές καθώς και με στολίδια διακοσμούσαν τους τάφους των ντόπιων. Το έθιμο αυτό επεκτείνεται σε χρόνο πριν από την γέννηση του Χριστού.

Ωστόσο η γέννηση του  decoupage αυτού που γνωρίζουμε και στην πρακτική σήμερα σχετίζεται με τον XVII αιώνα. Τότε  έγιναν δημοφιλή τα έπιπλα που προέρχονταν από την μακρινή ανατολή ,  με τελικό φινίρισμα από  βουλοκέρι. 

Η Ευρώπη ξετρελάθηκε με τα φινιρισμένα με βουλοκέρι αντικείμενα, ενώ οι παραγγελίες ξεπέρασαν τις δυνατότητες παραγωγής των κατασκευαστών στην απόμακρη ανατολή. Επωφελούμενοι της τεράστιας ζήτησης, οι βιοτέχνες της Βενετίας άρχισαν να παράγουν έπιπλα απομιμούμενα  το απόμακρο ανατολικό βουλοκέρι λεγόμενο lacca contrafatta – απομίμηση λάκας. 

Οι βιοτέχνες άρχισαν να δέχονται μαθητές, που ασχολούνταν με τον χρωματισμό  αντιγράφων έργων και σχεδίων δημοφιλών καλλιτεχνών της εποχής. Τα χρωματισμένα σχέδια τα έκοβαν, κολλούσαν τις συνθέσεις πάνω στα  αντικείμενα που ήθελαν να διακοσμήσουν και τα κάλυπταν με πολλές στρώσεις από βερνίκι..." Διάβασε το υπόλοιπο άρθρο της Μάγιας εδώ: http://decomagia.gr/pages.php?pageid=16τι ειναι decoupage,decoupage και ιστορια,decoupage ιστορικα στοιχεια,τεχνη του ντεκουπαζ πληροφοριες,ντεκουπαζ και ιστορια,διακοσμητικα μπουκαλια με ντεκουπαζ,χειροποιητα μπουκαλια επιτραπεζια διακοσμηση


Αν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για το decoupage και τα μυστικά του,όπως και να λύσεις πρακτικές απορίες γύρω από αυτή την Τέχνη αλλά και άλλων τεχνοτροπιών, στο τμήμα Workshops της ιστοσελίδας μου, μπορείς να "τρυπώσεις" στις  σημειώσεις μου, οι οποίες εύχομαι να σου φανούν χρήσιμες και διαφωτιστικές!

Ακόμα σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις κατηγορίες των έργων που έχω δημιουργήσει μέχρι τώρα με την Τέχνη του Decoupage αλλά και πολλών άλλων τεχνικών στο τμήμα  Artwork.τι ειναι decoupage,decoupage και ιστορια,decoupage ιστορικα στοιχεια,τεχνη του ντεκουπαζ πληροφοριες,ντεκουπαζ και ιστορια,διακοσμητικα μπουκαλια με ντεκουπαζ,χειροποιητα μπουκαλια επιτραπεζια διακοσμηση


Μη διστάσεις να μοιραστείς με τους φίλους σου σχέδια και διακοσμητικές προτάσεις που σου αρέσουν και, αν θέλεις να με ρωτήσεις ο,τιδήποτε σχετικά με το decoupage ή για κάποιο από τα έργα μου, στο τμήμα Contact  βρίσκεις όλους τους τρόπους επικοινωνίας!τι ειναι decoupage,decoupage και ιστορια,decoupage ιστορικα στοιχεια,τεχνη του ντεκουπαζ πληροφοριες,ντεκουπαζ και ιστορια,διακοσμητικα μπουκαλια με ντεκουπαζ,χειροποιητα μπουκαλια επιτραπεζια διακοσμηση


Εύχομαι μια όμορφη  και δημιουργική συνέχεια!
Calliope